שתלים נועדו להחליף שיניים חסרות או שיניים פגועות שיש לעקרם .יש לציין כי שתלים הם אחת החלופות להשלמת המשנן .
שתל הוא בורג טיטניום המוחדר בהרדמה מקומית לעצם הלסת ומשמש כשרש מלאכותי . על בורג זה מחברים מבנה שהוא למעשה בורג נוסף שעליו מחברים את כתר החרסינה .
למעשה עם המצאת השתלים אנו מצליחים להשלים חוסר שיניים ע"י שתלים ולא ע"י השחזת שיניים שלעיתים בריאות לחלוטין לצורך גשר או תןתבת נשלפת אשר מאוד לא נוחה .
האם אני מתאים להשתלת שתלים דנטליים ?
במסגרת בחירת תוכנית הטיפול הטובה ביותר יש צורך לבדוק מספר דברים
א. מצב בריאות כללי
ב. צילומי רנטגן וסיטי
האם כל אחד יכול לעבור השתלות דנטליות ?
כעקרון כן ! במהלך הבירור יש לבדוק את ההיסטוריה הרפואית של המטופל מצביים בהם לא ניתן לבצע שתלים הם :
א. הקרנות לאזור ראש צוואר
ב. סכרת לא מאוזנת
ג. במהלך טיפול אונקולוגי
ד. הריון או טיפולי פריון
ה. כל מצב רפואי לא מאוזן
יש מספר גורמים נוספים שפוגעים בסיכויי ההצלחה והשרידות של שתלים כגון עישון ,תרופות למניעת ירידה בצפיפות העצם ,נטילת סטרואידים באופן כרוני
איך יודעים אם יש מספיק עצם להשתלת שתל ?
לפני ההשתלה רופא השיניים מבצע בדיקה קלינית לאחר הבדיקה יופנה המתרפא למכון צילומים לביצוע צילומים המתאימים . צילום סטטוס הוא צילום המורכב מ 14צילומים קטנים לצורך בדיקת השיניים הקימות .
צילום פנורמי הוא צילום הנותן תמונה כללית על מצב השיניים והלסתות .
צילום הסיטי או הטומוגרפיה הממוחשבת היא צילום הנותן לרופא תמונה תלת מימדית של האזור המיועד להשתלה כך הרופא יכול להתרשם מהרוחב – עובי וגובה העצם . נתונים אילו הם חשובים ביותר לצורך תכנון המקרה במידה ואין מספיק עצם ניתן לשקול השתלת עצם
מה עושים שאין מספיק עצם ?
השתל שהוא כאמור בורג חייב להתברג לעצם ויש צורך ברוחב וגובה מספיקים כאשר העצם צרה מידי או קצרה מידי ניתן לבצע השתלת עצם . השתלת עצם היא פרוצדורה כירורגית בה מתחת לרקמת החניכיים מניחים גרגרי תחליף עצם אותם מכסים בממברנה ותופרים את החניכים . ממתינים כשישה חודשים עד לקבלת שחלוף והגדלת נפח העצם הזמינה לביצוע השתלים. יש מספר שיטות להשתלת עצם שיפורטו .לעיתים ניתן לבצע את השתלת העצם ביחד עם השתלת השתלים .
מה אורך החיים של שתל ?
לפי הספרות כ 3 אחוז מהשתלים יכשלו מיד או תוך 6 חודשים אך גם שתלים שנקלטו יסבלו מסיבוכים ויכשלו. במעקב של כ 10 שנים 10 אחוזים מהשתלים לא שורדים . הפה היא סביבה עוינת חלל הפה עשיר בחידקים העלולים לגרום דלקת חניכים סביב השתלים . השתלים גם סופגים כוחות מכאניים חזקים לאורך כל היום ויכולים להופיע כשלים מכאניים כגון שחרור ברגים ושברים .לכן חשוב על מעקב תקופתי והקפדה על הגיינה אורלית תוך שימוש באביזרים מיוחדים וניקוי אבנית על ידי שיננית .
תכנון מדויק וביצוע נכון ומקצועי ע"י רופא מיומן יקטינו למינימום את הסיבוכים והכישלונות
מה זה השתלת שיניים בשעה או העמסה מיידית ?
זו סיסמא סתמית אין טיפול שיניים הכולל שתלים המסתיים בשעה או ביום . הכוונה כאן כי שקיימת אפשרות במקרים נבחרים לבצע עקירה ,החדרת השתל ,בנית כתר זמני על מבנה זמני, כאשר השחזור הזמני משוחרר ממגע, המתרפא חייב לאכול אוכל רך במשך 3 חודשים . בכל מקרה יש להגיע ללקיחת מטבעים ובנית הכחרים הקבועים מחרסינה או זירקוניה ומבנים קבועים. במרפאתנו מבצעים באופן שוטף העמסה מיידית במקרים מתאימים .
תכנון השתלת שיניים ממוחשבת
לאחר ביצוע הסיטי ,נתוני הצילום התלת מימדי מוזנים לתוכנה מיוחדת אשר בעזרתה ניתן לתכנן את מיקום וסוג השתלים לצורך קבלה תוצאה אופטימלית כפי שנראה בדוגמא כאן . לאחר אישור התכנון מבוצע ע"י חברה חיצונית סד כרורגי המכוון את הכירורג בזמן הקידוח והחדרת השתלים.