mobile, mobile, phone, handheld
לקביעת תורים: 09-7422120
location, location, map, marker, pin
הבנים 14, כניסה א' קומה 4,  הוד השרון
envelop2, envelop, mail, email, contact, letter
envelop2, envelop, mail, email, contact, letter
צור קשר
הרמת סינוס
באזור האחורי של הלסת העליונה לעיתים קרובות אנו נתקלים בבעיה של חוסר גובה מספק של עצם לצורך החדרת שתלים. בעיה זו נגרמת עלידי אובדן עצם כתוצאה ממחלת חניכיים וספיגת עצם אחרי עקירות שיניים. 
באיזור האחורי של הלסת העליונה מצויים  הסינוסים המקסילריים . הסינוסים הם חללי אויר בתוך הלסת העליונה מעל שורשי השיניים . חללי אויר אילו מחוברים לאף .
לצורך תכנון הרמת רצפת הסינוס יש לבצע סיטי דנטלי של לסת עליונה לצורך בדיקת כמות העצם הקיימת ולשלול פתולוגיות כרוניות כגון ציסטות או עיבוי רירית משמעותי.
 בשנות השמונים פותחו טכניקות לבנית או הוספת עצם לצורך הגבהת העצם הזמינה להשתלה על חשבון האוויר בסינוס. קימות 2 טכניקות הרמת סינוס פתוחה , הרמת סינוס סגורה 

הרמת סינוס פתוחה 
פעולה כירורגית המתבצעת בהרדמה מקומית במרפאה . מבוצע חתך לאורך החניכיים ובעזרת מקדח פותחים חלון בעצם של הסינוס מפרידים ומרימים את הרירית הפנימית של הסינוס המקסילרי מבלי לקרוע אותה .לתוך החלל שנוצר מחדירים את גרגירי תחליף העצם ממקור אדם ,בקר או סינטטי. תופרים את החתך ואז מחכים בין 6  ל 9  חודשים שתחליף העצם יעבור שחלוף לעצם טבעית. לאחר תקופת החלמה זו ניתן להחדיר שתלים .לאחר החדרת השתלים יש צורך לחכות  3 – 4 חודשים לקליטת השתלים , בשלב זה רופא השיניים המשקם לוקח מידות ובונה את השיניים.

הרמת סינוס סגורה 
הרמת סינוס סגורה מבוצעת בדרך כלל שחסר מעט גובה לביצוע ההשתלה . בטכניקה זו לאחר אלחוש מקומי מבוצע חתך  וקידוח עד לרצפת הסינוס מכיוון שגובה העצם הקיים אינו מספיק בעזרת כלי יד או  נוזל המנתח דוחף/מרים המנתח את הרירית הפנימית של הסינוס ולחלל זה מחדירים עצם . בהרמת סינוס סגורה בדרך כלל מחדירים גם את השתלים .

סיכויים וסיבוכים בהרמת סינוס 
הרמת רצפת הסינוס היא פעולה נפוצה כיום ברפואת שיניים .ד"ר לוי  ביצע מאות ניתוחי הרמות סינוס במשך 15 שנה האחרונות עם אחוז בעיות קטן ביותר 
הסיבוכים הנפוצים הם קריעת רירית בסינוס במהלך הפרדת הרירית , כאשר הקרע גדול יש להפסיק את הפרוצדורה לחכות 3 חודשים עד להתחדשות הרירית ואז מנסים שוב .
סיבוך נוסף הוא זיהום . חלל הפה הוא מזוהם והחדרת גוף זר עלולה להסתיים בזיהום על מנת למנוע סכנה זו ניתן אנטיביוטיקה לפני ואחרי הטיפול .במידה ובכל זאת יש זיהום לאחר הפרוצדורה לעיתים יש צורך לפתוח את האזור ולסלק את מקור הזיהום ולעיתים מספיק מנה נוספת של אנטיביוטיקה .
ישנם סיבוכים נוספים אך הם מאוד נדירים

תמונה המדגימה היטב את תוספת העצם  לאחר הרמת סינוס 

הרמת סינוס

 
כל הזכויות שמורות לד”ר יעקב לוי   |  לקביעת תורים: 09-7422120  |  רח’ הבנים 14, הוד השרון    |    נייד: 052-5824333   |   פקס: 09-7422140