קיימים מיתוסים רבים לגבי טיפול שיניים במהלך הריון . הריון אינה מחלה, במהלך ההריון מתרחשים שינויים פיזיולוגיים והורמונאליים.הריון אינו אמור לגרום נזק לשיניים ועל האישה לדאוג לבריאות השיניים כפי שדואגת לבריאותה הכללית .
בשליש הראשון נשים רבות סובלות מהקאות . לאחר ההקאה שהינה חומצית מומלץ לשטוף את הפה על מנת לסלק את ההשפעה המזיקה של מיצי העיכול החומציים שממסים את זגוגית השן – האמייל . זו אחת הסיבות לפגיעה בשיניים בנוסף שינויים הורמונאליים שתפקידם לגרום לשגשוג של הרחם גורמים להגדלה ונפיחות בחניכיים שמתבטאים בדימום ודלקת .לכן חשוב ללכת לשיננית לפני ההריון ובמהלכו ,לניקוי אבנית ולהדרכה .
בשליש השני והשלישי העובר הולך וגדל ויש קושי לשבת בכסא רופא השיניים עקב הלחץ על כלי הדם בבטן . כמו כן בשליש הראשון ההריון בתחילתו ורצוי לדחות טיפול שיניים לשליש השני לאחר שההריון מתפתח
מה מותר ומה אסור במהלך ההריון ? סוגיה נפוצה היא שאלת צילומי הרנטגן אז כן !
ניתן לבצע צילומי רנטגן דנטלי הנדרשים ללא כל חשש . צילומי שיניים יש בהם קרינה נמוכה וכאשר האם מכוסה בסינר עופרת אין שום סכנה של קרינה לעובר. צילומי סיטי דנטאלי ופנורמי רצוי להימנע .
תרופות עלולות לעבור את השליה לכן יש תרופות שאסור לתת בהריון שמא יפגעו בהתפתחות של העובר . לדוגמא אנטיביוטיקה מסוג טטראציקלין שגורמת לצביעת שיניים .יש להמנע גם מגז צחוק. תרופות כגון פניצילין ,אקמול בטוחות לשימוש . כאשר יש ספק תמיד ניתן להתייעץ עם הרוקח או רופא נשים.
לסיכום רצוי לסיים את טיפול השיניים לפני ההריון . במידה ויש צורך בטיפול ,אין בעיה לבצע את רוב הטיפולים על מנת למנוע החמרה שהיא יכולה להיות מסוכנת להריון.